Welkom

Hartelijk welkom op de website van MeerTaal. MeerTaal is een inspirerend en onafhankelijk tijdschrift over taal in het basisonderwijs. Het richt zich op taaldidactiek in de breedste zin van het woord. MeerTaal biedt een mix van theorie en praktijk, bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het primair onderwijs: leraren, taalcoördinatoren, directies en pabo-studenten en -docenten.

Naast enkele grote artikelen bevat elk nummer de vaste rubrieken Taaltalent, columns van leraren en ouders, taalspelletjes in Taal = meer!, MeerBoek, Taalonderwijs in beeld, Taalonderzoek in de praktijk, Taalonderwijs aan nieuwkomers en weetjes en nieuwsberichten in Nog meer taal!

Op deze website vind je alle artikelen uit MeerTaal overzichtelijk bij elkaar. Zo kun je ze waar je ook bent en wanneer je maar wilt opnieuw lezen of inzetten in je groep.

MeerTaal wordt uitgegeven door Koninklijke Van Gorcum BV te Assen en verschijnt drie keer per jaar. Klik hier voor informatie rondom abonnementen. Voor vragen of suggesties kun je mailen naar meertaal@vangorcum.nl.

Artikelen in de categorie: Taal=meer ×
Taal=meer

vijf opdrachten (taal=meer)

Met onder meer:

Bouw eens een piramide!

Spannende zin

Vijfwoordenuitdaging

 

Taal=meer

taal=meer

Vakantie!

 

Heb je een leuke vakantie gehad? Dat hopen we voor je! Misschien ben je vanwege corona in Nederland gebleven. En misschien ben je zelfs gewoon thuis gebleven. Daar kun je ook best iets spannends van maken. Kijk maar eens op de kaart hieronder. Kun jij nog meer van dit soort grappige vakantiebestemminge...