Redactie MeerTaal

 

Wil je contact opnemen met de redactie?

De hoofdredactie van MeerTaal wordt gevormd door Monica Koster.

Contactgegevens:

p/a Taalvorming
Mauritskade 24
1091GC Amsterdam

redactie@tijdschriftmeertaal.nl

 

Over de redactie

Monica Koster (hoofdredacteur)
Monica Koster is zelfstandig onderzoeker, ontwikkelaar en onderwijsadviseur bij Tekster en lid van de stuurgroep van het Landelijk Netwerk Taal in het basisonderwijs.


Joanneke Prenger (redactie adviseur)
Joanneke Prenger is curriculumontwikkelaar en taalexpert bij SLO, voor taal in het basisonderwijs. Vanuit die functie is ze betrokken bij allerlei projecten rondom het taalonderwijs en coördineert ze het Landelijk Netwerk Taal.


Hieke van Til (eindredactie)
Hieke van Til begeleidt vanuit Taalvorming schoolteams en individuele leerkrachten bij een creatieve aanpak van taalonderwijs in samenhang met andere vakken en de inzet van taalrondes daarbij. 


Aline Masselink (webredactie en social media)
Aline Masselink is educatief redacteur van lesmateriaal Nederlands bij Uitgeverij Deviant.


Itie van den Berg is actieve pensionado en leesadviseur ZIP innovatieve projecten. Ze coördineert o.a. Hoera, Noordenveld heeft er nieuwe lezers bij. Als auteur werkt ze voor Jules Plus en uitgeverij Eduforce.


Lucienne Rijks is bovenschools taalspecialist bij stichting Innoord in Amsterdam. Zij ondersteunt onder andere schoolteams en individuele leerkrachten bij het vormgeven van het taal- en leesonderwijs en verzorgt workshops en nascholingen. Daarnaast is zij docent vakdidactiek Nederlands aan de HvA.


Evelien Burema is opleidingsdocent Taal aan de Marnix Academie in Utrecht en is daarnaast werkzaam als zelfstandig trainer en adviseur op het gebied van rijk taalonderwijs bij VONK onderwijs trainingen en advies.